Plissés Duette shades zonwering

Raamdecoratie trends voor de winter 2024

Na een lange zomer staat dan echt het najaar voor de deur. Het wordt weer langzaam tijd voor gezellige avonden in huis, terwijl het buiten donker en koud is. Tijd dus om uw interieur een mooie update te geven en helemaal winterklaar te maken. Vergeet daarbij een bepalend element in uw interieur niet: de raamdecoratie. Dit speelt een cruciale rol in het creëren van sfeer en een warm gevoel in huis. In dit artikel bespreken we de belangrijkste raamdecoratietrends voor de winter van 2024, van kleurenpaletten tot materiaalgebruik.

Materialen: in betweens met plissés en natuurlijke materialen

Als we ons specifiek op de raamdecoratie richten, dan zien we voor de winter van 2024 enkele mooie trends die u kunt overwegen. Zo zien we het gebruik van plisségordijnen en het toepassen van natuurlijke materialen.

In betweens met plisségordijnen

In betweens, gecombineerd met plisségordijnen, bieden de perfecte balans tussen privacy en lichtinval. Deze combinatie is ideaal om de winterzon binnen te laten en tegelijkertijd te voorkomen dat mensen bij u naar binnen gluren.

Onze plissés en Duette® shades kunnen bijvoorbeeld elke raamvorm bedekken, ook serredakramen of een driehoekig raam. De plissés en de Duette® shades bieden wij in een exclusieve collectie kleuren, dessins en stofkwaliteiten. Van verschillende topmerken, zoals Luxaflex, Sunway en Erfal. Het is zelfs mogelijk binnen één gordijn twee verschillende stoffen te verwerken.

Houten jaloezieën

Een andere trend voor raamdecoratie deze winter is het gebruik van natuurlijke materialen. Houten jaloezieën zijn daar een perfect voorbeeld van. Deze voegen een warme, organische uitstraling toe aan uw interieur en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan uw kleurwensen.

De jaloezieën worden precies voor u op maat gemaakt. Bovendien hebben houten jaloezieën een isolerende werking. Ze nemen veel warmte van de zon in zich op en stralen deze warmte uit naar uw woning. Verder absorbeert hout ook veel geluiden en heeft een goede werking op de akoestiek.

Bij ons koopt u jaloezieën in verschillende houtsoorten en lamellenbreedtes, maar ook in meerdere kleurtinten.

Vouwgordijnen van linnen

Vouwgordijnen van linnen geven een lichte, luchtige uitstraling en zijn ideaal voor een ontspannen sfeer in huis. De natuurlijke uitstraling van linnen combineert uitstekend met de trendkleuren voor de komende winter.

U kunt bij ons terecht voor vouwgordijnen van linnen, maar u heeft de keuze uit diverse andere materialen. U geeft er zelf een “personal touch” aan met uw persoonlijke keuze uit een riante hoeveelheid exclusieve afwerkingen en kleuren.

Kleuren: er mag een hoop deze winter

Qua kleuren zien we dat trends die al eerder zijn ingezet, rustig worden doorgevoerd in de winter van 2024. U mag nog steeds gedurfde kleurcombinaties maken en ook natuurlijke materialen blijven in trek.

Een veelgebruikte kleurencombinatie is bijvoorbeeld blauw met goud. Kies hierbij een zachte kleur blauw en zorg voor gouden accenten. Het geeft een gevoel van luxe en warmte aan uw interieur.

Een andere mooie trendkleur is roze: deze kleur zien we veel in zachte tinten en combineert heel goed met een sterke contrastkleur. Denk aan een combinatie met zwart, wit of mint. Het geeft een zachte, speelse en eigentijdse uitstraling.

Roze en blauw combineren ook allebei goed met het gebruik van natuurlijke elementen. Het meest voorkomende en treffende voorbeeld hiervan is hout. Het toevoegen van hout aan uw interieur maakt het rustiek en geeft het geheel een charmante uitstraling.

Samengevat is het kleurgebruik deze winter rustig, met een stevige nadruk op verschillende nuances.

Laat u inspireren in onze showroom

De raamdecoratietrends voor de winter van 2024 brengen mooie kleurcombinaties en natuurlijke materialen samen om uw interieur gezellig en stijlvol te maken. Bereid uw huis voor op de winter en creëer een warm en gastvrij thuis.

Het kiezen van mooie nieuwe raamdecoratie werkt het beste als u het voor u ziet. Kom daarom voor inspiratie en professioneel advies langs in onze showroom. Hier staan we voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van raamdecoratie die past bij uw stijl, behoeften en budget.

Inclusief inmeten en monteren

Nadat u uw raamdecoraties heeft gekozen, zorgen wij voor een naadloze inmeting en montage. Onze monteurs komen bij u langs en zorgen dat alles perfect geregeld wordt. Zo heeft u er geen omkijken naar.

Wij wensen u alvast veel ontspannen avonden in uw sfeervolle woning toe!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    Plissés Duette shades zonwering