knikarmzonwering

Buitenzonwering bij je woning: wat zijn de beste opties?

Als het om buitenzonwering gaat is de keuze enorm. Ga je bijvoorbeeld voor strakke screens, nostalgische markiezen of juist voor veelzijdige knikarmzonwering? Bij het maken van je keuze is het goed om te kijken naar twee factoren: je zonwering moet de juiste hoeveelheid zon en warmte buiten houden en het moet er mooi uitzien. Maar hoe kies je nou de beste buitenzonwering bij je woning? We helpen je een handje op weg.

Knikarm zonwering buiten

Wil je zonwering buiten die een fijne schaduwplek creëert in je tuin én in huis, dan is knikarmzonwering een goede oplossing. Op warme zomerdagen rol je hem gemakkelijk uit en houdt hij effectief de zon en warmte tegen. Je kunt heerlijk buiten zitten onder je knikarmzonnescherm en ook in huis loopt de temperatuur niet verder op. Verdwijnt de felle zon? Dan breng je hem weer naar binnen om zoveel mogelijk licht binnen te laten.

Knikarmzonwering

Deze zonwering is daarnaast ook geschikt voor montage op diverse plekken. Hij komt net zo mooi tot zijn recht boven een groot terras als boven een klein balkon. Omdat knikarmzonwering in verschillende breedtes en kleuren leverbaar is, kun je hem helemaal afstemmen op je woning. Heb je een kleinere woning? Dan brengt deze zonwering nog een voordeel met zich mee: omdat je hem na gebruik naar binnen brengt, neemt hij weinig ruimte in. 

Nostaglische markiezen

Als je gaat voor een stijlvolle, klassieke uitstraling, dan zijn markiezen de beste keuze voor jou. Deze buitenzonwering geeft je woning net even dat nostalgische tintje. En omdat er veel keuze is qua kleur, is er altijd een optie die perfect matcht bij je huis. 

Betalux markiezen

Ook met de praktische kant zit het helemaal goed. Markiezen houden de zon aan alle kanten tegen, waardoor er geen felle zonnestralen je huiskamer binnenkomen. Door de stevige constructie aan je huis zijn ze enorm windvast. Een solide keuze dus!

Screens: sterke buitenzonwering én vrij uitzicht

Wil je effectief de warmte uit je huis weren? Het glasvezeldoek van een screen filtert rond de 85% van het zonlicht, waardoor het zelfs in de zomer niet te warm wordt in huis. Het mooie is dat deze doeken zo geweven zijn, dat je vanuit je woning wel gewoon naar buiten kunt blijven kijken. Een sterke zonwering en een vrij uitzicht: ideaal! Er is trouwens ook een optie om volledig verduisterende screens voor je woning aan te schaffen. Vooral bij de slaapkamer is dit heel prettig.

Screens zonwering

En natuurlijk scoren screens ook punten op het esthetische vlak. Het strakke doek, dat bij ritsscreens ook nog eens netjes is ingesloten in de zijgeleiding, geeft je woning een stijlvolle uitstraling. 

Veelzijdige buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn er, net als screens, op gericht om de zon uit je woning te weren, maar je toch een vrij uitzicht te bieden. Maar buitenjaloezieën hebben daarnaast nog een paar grote voordelen die screens niet hebben: je kunt door het verstellen van de lamellen zelf bepalen hoeveel licht je binnenlaat en door de afstand tussen de lamellen ontstaat er extra ventilatie. Een heel veelzijdige vorm van zonwering buiten dus, waarmee je zelf op ieder moment van de dag bepaalt hoeveel zon en warmte er je huis binnenkomt.

Buitenjaloezieën zonwering

Buitenzonwering voor de serre

Wie een serre aan zijn huis heeft kent het probleem: in de zomer kan het er enorm heet worden. Wil je ook in hartje zomer in je serre zitten, ga dan eens kijken naar de speciale zonwering die hiervoor ontwikkeld is. Serrezonwering wordt gemonteerd op het dak van je serre en je kunt het eventueel langs de voorkant laten doorlopen. Deze zonwering loopt via geleiders met de serre mee, waardoor het een erg stevige constructie is. 

Uitvalzonwering 

Nog een stijlvolle oplossing om de zon buiten je huis te houden is de uitvalzonwering. Deze buitenzonwering is perfect op plekken waar geen doorloop nodig is en waar je niet onder de zonwering wilt zitten. Het houdt perfect de zon buiten en geeft je tegelijkertijd ook een vrij zicht naar buiten. 

Meer inspiratie opdoen voor buitenzonwering?

Kom dan langs in één van onze showrooms. Hier kun je verschillende soorten zonwering buiten bekijken. En natuurlijk geven we je graag advies, zodat je de buitenzonwering krijgt die bij je past!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    knikarmzonwering