Wegens de vakantieperiode is onze showroom gesloten van 29 juli t/m 22 augustus van gesloten. We zijn op 29 juli en 22 augustus wel telefonisch en per mail bereikbaar voor het inplannen van een reparatieverzoek of afspraak met een vertegenwoordiger bij u thuis.

Rolluiken of screens? De voordelen en nadelen op rij

Rolluiken of screens: wat is nu de beste keuze? Een vraag die wij in ons werk met regelmaat tegenkomen. De twee soorten zonwering hebben wel een en ander met elkaar gemeen, maar er zijn ook zeker verschillen tussen rolluiken en screens te vinden. We vergelijken de voor- en nadelen.

Rolluiken: de voordelen en nadelen

Waarom rolluiken? Dit type zonwering is uitermate geschikt als u op zoek bent naar meer dan zonwering alleen. Bij rolluiken zijn voordelen namelijk o.a. het inbraakwerende karakter en de hoge isolerende waarde. Dit gaat enigszins ten koste van de esthetische waarde, maar daar krijgt u sterke en multifunctionele zonwering voor terug. De voor- en nadelen van rolluiken op rij:

Voordelen rolluiken

Nadelen rolluiken

Voor- en nadelen screens

Ook aan screens zijn voordelen en nadelen verbonden. Een groot voordeel is de strakke uitstraling. U heeft de keuze uit tal van kleurmogelijkheden en kunt de screens dus ook een look naar uw wensen geven. Helaas zijn ze niet geluiddempend, inbraakvertragend of standaard verduisterend. Alle voor- en nadelen op een rij:

Voordelen screens

Nadelen screens

Screens en rolluiken: een vergelijking

Wat is duurder, screens of rolluiken?
Zijn screens duurder dan rolluiken? Nee. Dit is afhankelijk van de afmetingen, materialen en eventuele toevoegingen zoals elektrische bediening. De prijzen zijn nagenoeg gelijkwaardig. Maar onthoud: het gaat niet zozeer om het bedrag. Het gaat erom of de investering aansluit bij wat u wilt en wat mogelijk is bij uw pand. 

Helpt een screen of rolluik tegen warmte?
Beide. Omdat rolluiken helemaal geen licht doorlaten, ligt de isolerende waarde bij deze producten net iets hoger. Dit gaat echter maar om een paar procent en is daardoor verwaarloosbaar. 

Wat is beter: verduisterende screens of rolluiken?
Wilt u simpelweg zonwering inclusief verduistering, dan zijn verduisterende screens een goede optie. Wilt u daarnaast ook genieten van voordelen zoals inbraakvertraging en geluidsisolatie, dan kunt u beter voor rolluiken kiezen.

Is een screen en rolluik in één mogelijk?
Zowel screens als rolluiken worden aan de buitenzijde van het raam gemonteerd. Beide producten tegelijk installeren is dus niet mogelijk. Wilt u profiteren van alle voordelen, dan kunt u beter gaan voor een andere combinatie. Bijvoorbeeld rolluiken en binnenzonwering zoals rolgordijnen, shades of buitenjaloezieën.

Dus: rolluiken of screens?

Alle voordelen en nadelen op een rij zetten geeft nog niet per se het antwoord. Wat is nu voor u de beste keuze? Dan moeten we verder kijken dan een opsomming alleen. Welke wensen heeft u voor uw zonwering? Welke stijl heeft uw voorkeur en wat is er mogelijk bij uw pand? Dit telt allemaal mee in de afweging. 

Verdiep u daarom goed in de mogelijkheden. Bekijk de screens en rolluiken online of kom langs in één van onze showrooms om de producten echt te ervaren. Hier voorzien wij u bovendien altijd van gedegen, persoonlijk advies. Zo eindigt u altijd met de juiste oplossing.