Onderhoudscontract voor zonwering: wel of geen goede keuze?

Onderhoud aan uw zonwering draagt bij aan een langdurig mooie uitstraling en lange levensduur. Daarom laat u dit regelmatig doen – liefst aan de hand van een onderhoudscontract, zodat u er geen omkijken naar heeft en goedkoper uit bent. Maar is dat wel de meest verstandige keuze?

De vraag is niet zozeer of er wel voordelen aan contractueel onderhoud zitten, maar of deze opwegen tegen de nadelen. En bedenkt u maar eens: is een goed contract of een adequate reactie belangrijker? Overweegt u een onderhoudscontract voor uw zakelijke zonwering, houd dan de volgende zaken in het achterhoofd.

Wees scherp op de kosten

Vaak wordt er een ogenschijnlijk voordeliger tarief aangeboden wanneer u een contract afsluit. Zeker als zakelijke partij is dit aantrekkelijk, omdat u vaak korting krijgt naarmate u meer zonneschermen laat onderhouden. Maar in de praktijk bent u toch meestal duurder uit dan u denkt. Hoe komt dat?

Met name dit laatste punt is er één om scherp op te zijn. Ga na welk onderhoud u nodig heeft en hoe vaak. Vallen de kosten van contractueel onderhoud niet hoger uit dan wat uw zonwering behoeft?

Hoe zit het met de kwaliteit?

Vaak zit onderhoud aan de zonwering inbegrepen in een contract bij een algemene partij, die zich buigt over het volledige gebouwonderhoud. Hoewel deze partij ongetwijfeld goed is in wat ze doet, is zonwering toch echt een vak apart. Het zou zonde zijn als u betaalt voor onderhoud en vervolgens niet volop van de voordelen ervan geniet. Een zonweringspecialist met verstand van zaken kan u hierbij beter van dienst zijn.

Ook over de kwaliteit van de service zegt een onderhoudscontract niets. Als er weinig communicatie is, u veel administratieve rompslomp ondervindt of de reactiesnelheid niet naar wens is, zit u ergens aan vast waar u eigenlijk niet tevreden over bent.

Zo kan het ook: wat er nodig is, wanneer het nodig is

Tenslotte, en zeker niet in de laatste plaats, zijn de meeste zaken helemaal niet met onderhoud te voorkomen. Dus ook niet met een onderhoudscontract. Denk aan een doek dat scheurt vanwege een rukwind of een motor die er plots mee stopt. Wat onzes inziens daarom veel belangrijker is bij onderhoud, is een adequate reactie. Gewoon wat er nodig is, wanneer het nodig is. Moet alleen met de seizoenswisselingen de zon/windautomaat worden aan- of uitgezet en heeft u daarna een keer of twee een storing? Als deze zaken apart worden opgelost, bent u veel goedkoper uit dan wanneer u een contract afsluit.

Onderhoud door Zandschulp Zonwering

Daarom doen wij liever niet aan onderhoudscontracten. U krijgt gewoon de service die u nodig heeft op het moment dat u het nodig heeft. Ook bent u bij ons überhaupt goedkoper uit omdat wij werken met TUV-gecertificeerde kwaliteitsproducten van doorgaans Duitse komaf, die minder vaak onderhoud nodig hebben. En: u zit nergens aan vast. Minder kosten, meer service. Zoals u van Zandschulp mag verwachten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte voor onderhoud aan uw zonwering.