Waarom zonwering niet alleen voor warme maanden is

Zonwering houdt in de zomer de zon en vaak ook de hitte buiten (of liever gezegd de koelte binnen – zonwering werkt immers isolerend). Het zorgt ervoor dat u uw scherm goed kunt zien en in de tuin een schaduwrijk plekje heeft om te vertoeven. Maar wist u dat u ook buiten de zomer veel profijt heeft van een zonwering? Dit product doet namelijk zoveel meer dan zon weren alleen. We zetten de voordelen van zonwering voor u op een rij.

Zonwering houdt insecten buiten

‘s Zomers zijn insecten in overvloed aanwezig – met name bijen, wespen en muggen. En ook buiten de zomer om zijn er altijd wel vliegen, mieren en andere kleine beestjes te vinden. In de tuin is dat meestal geen bezwaar, maar binnenshuis wilt u ze waarschijnlijk liever niet te gast hebben. Toch is het met de hogere temperaturen wel zo fijn als ramen en deuren open kunnen ter verkoeling.

Horren bieden daarvoor een oplossing. Deze producten vallen ook in de categorie zonwering en zijn ideaal om het hele jaar door voor ramen en deuren te hebben. Omdat er naast vaste horren ook rolhorren, inzethorren en plisséhordeuren bestaan, is er voor vrijwel elke situatie wel een geschikte hor te vinden. Zo heeft u altijd frisse lucht, maar geen last van ongedierte.

Zonwering zorgt voor privacy

Niet ieder pand is even beschut. Maar vrijwel niemand die op pottenkijkers zit te wachten. Soms wilt u gewoon een ongestoord moment voor uzelf. Of wellicht werkt u ergens met gevoelige informatie, waarbij niet iedereen hoeft te zien wat u doet.

Ook dan is zonwering een uitkomst. Onder meer jaloezieën, rolgordijnen, plissé- en duette shades schermen de binnenkant af. Aan de buitenkant bieden o.a. rolluiken, screens, uitval- en knikarmschermen beschutting. U heeft geen last van de zon of nieuwsgierige ogen. Extra fijn is dat dit de kans op inbraak verlaagt: als wat zich binnenin bevindt niet zichtbaar is, zal men een pand sneller voorbijlopen.

Zonwering werkt sfeerverhogend

Alle aspecten in en rondom uw woning dragen bij aan de uitstraling. Zo ook zonwering. Waar een huis zonder zonwering kaal kan ogen, kunt u met de juiste zonwering uw woning een geheel eigen karakter geven. Net zoals u dat zou doen met bijvoorbeeld uw keuze in ramen en deuren, kozijnen, schilderwerk en dakbekleding. Zo is zonwering zowel een functioneel als een decoratief element. Markiezen worden hier bijvoorbeeld vaak voor gebruikt, maar ook buitenjaloezieën kunnen de uitstraling van een pand behoorlijk verbeteren.

De mogelijkheden van zonwering en raamdecoratie zijn enorm groot. De keuze moet precies voor uw situatie geschikt zijn. Daar helpen wij bij via ons uitgebreide aanbod kwaliteitsproducten en onze degelijke, persoonlijke adviezen op maat. Met ruim 25 jaar ervaring in de zonweringsbranche vinden wij voor iedere toepassing precies die zonwering die de sfeer naar een hoger niveau brengt te vinden.

Zonwering verhoogt de woningwaarde

Al deze voordelen stapelen zich op om vervolgens gezamenlijk uw woningwaarde te verhogen. De mooiere uitstraling, meer privacy, het inbraakwerende aspect, de extra isolatie en simpelweg het comfort dat zonwering met zich meebrengt zorgen dat uw woning goed in de woningmarkt ligt. Of dat nu direct is of op een later moment. Zo heeft u ook als u uw woning verkoopt nog profijt van uw aankoop.

Bent u benieuwd wat voor u precies de voordelen van zonwering zijn en welke zonwering het beste bij uw situatie past? Kom gerust langs in een van onze showrooms om het assortiment te ontdekken en u te laten adviseren. Dat kan in deze tijden van corona geheel veilig.