nazomeren

Lekker nazomeren in uw tuin? Dit zijn de beste opties voor uw terras 

Afgelopen zomer heeft ons niet altijd de zonovergoten weken gebracht waarop we hadden gehoopt. Maar, de nazomer heeft wellicht nog wat mooie dagen voor ons in petto. Het perfecte moment om te profiteren van een goed geplaatste terrasoverkapping.

In dit artikel bekijken we de verschillende mogelijkheden voor terrasoverkappingen en hoe u hiermee een deel van uw terras omtovert tot een comfortabele buitenruimte. 

Lamellendak voor de meest flexibele en comfortabele buitenruimte  

De beste keuze voor een flexibele en multifunctionele terrasoverkapping is het lamellendak. Dit type overkapping is bijzonder veelzijdig en geschikt voor alle weertypen. Een lamellendak bestaat uit horizontale lamellen die u naar wens open en dicht kunt draaien. 

lamellen overkapping

Op een stralende nazomerdag kunt u de lamellen openen voor een heerlijke bries en zachte zonnestralen. Als het weer omslaat, sluit u de lamellen weer om beschutting te bieden tegen regen. Ideaal in wisselende nazomerse omstandigheden. 

Lamellendak vrijstaand of aangebouwd monteren  

Het voordeel van een lamellendak is dat u het zowel vrijstaand als aan een bestaande constructie kunt laten monteren. Dit maakt het geschikt voor diverse soorten buitenruimtes direct aan huis of juist verderop in de tuin. 

De bediening van het lamellendak is eenvoudig: u hebt de keuze uit handmatige of elektronische bediening. Dit kan indien gewenst zelfs met een app of afstandbediening. 

Combinatie met zijpanelen mogelijk

Om de buitenruimte onder uw lamellendak nog comfortabeler te maken, kunt u de zijkanten ook laten bekleden. Dit kan bijvoorbeeld met screens, panelen of ook met lamellen. Zo zit u alsnog lekker droog en uit de wind tijdens een winderige of regenachtige nazomerdag.

Pergola of doekoverkapping voor schaduw

Een andere populaire optie voor een terrasoverkapping is de pergola. Dit is een overkapping van doek, welke uitvalt over een constructie van palen. Ook deze optie is veelzijdig en flexibel, u kunt deze immers zover open of dicht zetten als u zelf wilt. Een pergola is indien het in een helling is gemonteerd, deels regenbestendig. 

De doekoverkapping beschermt u met name tegen de UV-straling in het nazomerzonnetje en biedt zo verkoeling op warme dagen. Uiteraard zijn doekoverkappingen verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, zodat u ze kunt afstemmen op uw persoonlijke smaak en de uitstraling van de buitenruimte.

In vergelijking met een lamellendak is een pergola minder geschikt voor regenachtige omstandigheden en harde wind. 

Glasoverkapping voor regenachtige weersomstandigheden 

Wilt u vooral in koudere of regenachtige omstandigheden buiten zitten, dan is een glasoverkapping een uitstekende keuze. Een glazen overkapping biedt beschutting tegen regen, wind en andere weersinvloeden, terwijl u geniet van maximale lichtinval. 

In de volle zon is een glasoverkapping wat minder comfortabel, want dan kan het erg warm worden. In dat geval monteren we graag een passende zonwering bij de glazen tuinoverkapping. 

Een glasoverkapping zorgt voor een ruimtelijk gevoel, waardoor het terras een lichte en aangename plek wordt om tijd door te brengen. Ideaal dus voor regenachtige nazomerse dagen. 

Natuurlijk kunt u ook de zijkanten van de glasoverkapping laten bekleden met diverse soorten zijpanelen. Zo creëert u een prachtige tuinkamer vol natuurlijk licht. 

Laat de perfecte terrasoverkapping monteren deze nazomer

Of u nu een lamellendak, een glasoverkapping of pergola kiest, met de juiste overkapping geniet u deze nazomer nog van een paar heerlijke dagen in de tuin. En dat niet alleen: ook in de winter kunt u met een goede overkapping (zeker in combinatie met zijpanelen) nog af en toe buiten zitten. 

Met de nazomer voor de deur is dit wel het ideale moment om de buitenruimte te transformeren tot een comfortabele en veelzijdige plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven, ongeacht het weer.

Wilt u meer weten over de beste optie voor uw specifieke situatie en wensen? Neem dan contact met ons op. Wij werken bij Zandschulp alleen met materialen van topkwaliteit en hebben onze eigen installateurs in dienst. Zo helpen we u met het maken van de beste keuzes en zorgen we dat alles tot in de puntjes geregeld wordt, inclusief installatie. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

    nazomeren